Tarina kaviaarin paluusta

Kaviaari on tehnyt uskomattoman paluun vaikeista ajoista.

1900-luvun loppupuolella kaviaarin maailmanlaajuiset markkinat olivat kovan paineen alaisena. Vain sammen mätiä voidaan kutsua kaviaariksi, eikä näitä majesteettisia kaloja ole koskaan ollut luonnossa runsaasti. Laadukkaan kaviaarin kysyntä johti siihen ettei tarjonta kyennyt siihen vastaamaan. Ylikalastuksen ja patojen rakentamisen yhdistelmä vähensi kalojen paluuta kutupaikoille ja köyhdytti nopeasti luonnonvaraisia sampikantoja. Alan tulevaisuus ja kaviaarin saatavuus näytti huonolta.

Viimeisten 15 vuoden aikana kaviaarin tuotanto- ja jalostustavassa on kuitenkin tapahtunut muutoksia. Sampien salakalastus on käytännössä loppunut kaikkialla maailmassa tiukentuneiden kansainvälisten lakien ja säädösten vuoksi. Eniten tähän on kuitenkin vaikuttanut uuden vaihtoehdon kehitys.

Onneksi vesiviljelyyn investoitiin runsaasti sen jälkeen, kun kaviaarimarkkinat olivat lähellä romahtamista. Kaikki sampilajikkeet (maailmanlaajuisesti yli 25 lajia) luokitellaan edelleen uhanalaisiksi tai uhatuiksi, mutta ne eivät ole enää sukupuuton partaalla, koska nykyiset kaviaarintuottajat ovat ottaneet käyttöön kestävät kasvatuskäytännöt.

Sampia viljellään nyt kasvattamoissa, kuten laitoksellamme Jessenissä Saksassa, jossa niitä voidaan seurata tarkasti. Royal Oscietra ja Royal Siberian -kaviaarin hieno maku voidaan saavuttaa vain laadukkaimpien ympäristö- ja kalatalouden standardien avulla. Kestävä vesiviljely on olennaisen tärkeää paitsi luonnonvaraisten sampikantojen säilyttämiseksi tuleville sukupolville, myös parhaan kaviaarin tuotannon varmistamiseksi. Ostatpa paikallisesta kaviaarikaupasta tai verkosta, korkeat tuotantostandardimme takaavat korkeimman laadun ja tasalaatuisuuden. Joka kerta.

Toivomme, että Attilus Caviarin intohimo ja asiantuntemus kaviaarin valmistusta kohtaan näkyy ja maistuu, kun kokeilet tuotteitamme. Pyrimme myös olemaan esimerkkinä sille miten kestävä kasvatus tulee tehdä ja teemme osamme kaviaarin nostamisessa takaisin maailman hienostuneimmaksi luonnonherkuksi.