Friteerattua sampea sitruunalla ja yrteillä

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Sampea suikaloituna600 g
Piimää280 ml
Kuivattua oreganoa1 tl
Valkosipulirouhetta½ tl
Tuoretta timjamia silputtuna1 tl
Tuoretta tilliä silputtuna1 tl
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Vehnäjauhoa400 g
Öljyä uppopaistamiseen
Sitruuna neljään osaan lohkottuna1
Chilikastiketta ja majoneesia

VALMISTUS

1. Aseta sampisuikaleet keskikokoiseen kulhoon, ja lisää sitten piimä, oregano, valkosipulirouhe, timjami ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna marinoitua 20 minuuttia.

2. Aseta jauhot keskikokoiseen matalaan astiaan, leivitä sitten sampisuikaleet yksi kerrallaan ja aseta toiseen matalaan astiaan.

3. Kuumenna öljy rasvakeittimessä tai keskikokoisessa kattilassa 180 °C:ssa. Jos käytät kattilaa, älä täytä sitä yli puolivälin.

4. Kun öljy on saavuttanut 180 °C, friteeraa muutama suikale kerrallaan kullanruskeaksi. Älä täytä liikaa, friteeraus on ehkä tehtävä muutamassa erässä. Valuta valmiit suikaleet talouspaperilla.

5. Tarjoile sampi sitruunalohkojen, chilikastikkeen ja majoneesin kera.