Spagettia kaviaarilla

Attilus-resepti

AINESOSAT

4 annosta

Viipaletta tummaa leipää2
Voita1 rkl
Spagettia400 g
Oliiviöljyä2 rkl
Valkosipulinkynttä silputtuna4
Chilihiutaleita½ tl
Anjovisfilettä, hienonnettu2
Voita3 rkl
Sitruunan raastettu kuori ja mehu1
Kaviaaria50 g
Pieni nippu tuoretta tilliä hienonnettuna
Suolaa ja pippuria

VALMISTUS

1. Kuumenna uuni 160 °C:een.

2. Paahda tummaa leipää leivänpaahtimessa, kunnes se ruskistuu hieman.

3. Levitä voita paahtoleivälle ja laita uuniin, kunnes paahtoleipä on kuiva, noin 5 minuuttia. Poista paahtoleipä uunista ja anna jäähtyä.

4. Kun paahtoleipä on jäähtynyt, murenna se hienoiksi murusiksi monitoimikoneessa.

5. Keitä pasta isossa kattilassa suolavedessä (katso kypsennysaika paketista).

6. Kun odotat pastan valmistumista, lämmitä oliiviöljy valkosipulin ja chilihiutaleiden kanssa keskilämmöllä, kunnes valkosipuli on hieman paahtunut. Lisää anjovis ja voi. Kun voi on sulanut lisää sitruunamehu ja raastettu kuori. Poista liedeltä.

7. Valuta valmis pasta hyvin. Säilytä osa keitinvedestä.

8. Laita pasta takaisin kattilaan, lisää valkosipuli, chili ja sitruunavoi, kaviaari ja puolet tillistä.

9. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kauhallinen pastavettä ja sekoita hyvin.

10. Jaa neljään lämpimään kulhoon. Ripottele päälle jäljellä oleva tilli ja leivänmurut. Tarjoile heti.