Sampitietoa

Sammen liha on harvinaista, kuten kaviaarikin. Fileet viipaloidaan hyvin ohuesti ja niissä on sammen rasvasta vapautuva voimakas aromi. Jokainen pala fileoidaan käsin.

Ainekset: sampifilee, suola

Nämä sammen fileet ovat luonnostaan luuttomia (sammella on rustomainen tukiranka kuten hailla). Ne savustetaan vaahterapuulastuilla, ilman keinotekoisia väriaineita tai säilöntäaineita. Sampifileissä on tukeva mutta hieno rakenne ja mieto, aavistuksen savuinen maku. Ohuesti viipaloidut fileet tyhjiöpakataan happea läpäiseviin pusseihin ja ovat syöntivalmiita.

Savustettu sampi säilyy jääkapissa enintään kymmenen päivän ajan tai pakastimessa kuuden kuukauden ajan. Jäädytys ei muuta laatua ja tekstuuria paljon. Sulata sampi yön yli jääkaapissa

Sammenlihamme pikapakastetaan ja tyhjiöpakataan ympärivuotisesti.